Skoči na glavno vsebino

ČETRTI DAN

Četrtek, 9. 9. 2021

Zadnji dan, a elana in energije nam ne manjka. Kot za šalo smo opravili orientacijski izziv, ki nam ga je pripravil učitelj Jaka. Opremil nas je z zemljevidi in v skupinah smo odhiteli na lov za zastavicami, ki so se skrivale na kontrolnih točkah. Odlično smo se odrezali – odkrili smo vse zastavice in prišli predčasno na cilj. Zato smo dobili še dodatno nalogo, ki smo ji bili tudi kos, saj imamo Cerkno in njegove kotičke že praktično v mezincu.

Na bazenu so potekale še zadnje priprave in odpravljanje napak, potem pa smo se podali v boj za srebrne in bronaste delfinčke.  Ob koncu plavalnega preizkusa smo bili prav vsi veseli in zadovoljni, ne glede na vrsto osvojenega  delfinčka, saj vemo, da smo se vsi trudili po svojih najboljših močeh in dosegli velik napredek. Komaj čakamo na zaslužena priznanja.

Dan je mineval v veselem pričakovanju družabnega večera. Ko se je spustil mrak, je bilo v naši priljubljeni »kamri« veselo in živahno. Tu smo si s plesom, duhovitimi šalami, hudomušnimi nastopi in igrami pričarali prešeren in zabaven zaključni večer.

Starši, jutri še malo zaplavamo in se poslovimo od prijaznih gostiteljev, nato pa odhitimo v vaš objem – bogatejši za nove izkušnje, znanja in nepozabna doživetja. Pričakujte nas okrog 14.30 na šolskem parkirišču.

GALERIJA

TRETJI DAN

Sreda, 8. 9. 2021

Prebudili smo se v sveže jutro, a čez dan so nas božali prijetno topli sončni žarki.

Po zajtrku nas je pot vodila v bližnji gozd, kjer smo morali v skupinah zgraditi bivak iz šotorskega krila, vrvi ter naravnih materialov, ki smo jih našli v neposredni okolici. Zagnano smo se lotili dela, sodelovali in si pomagali. Pokazali smo veliko ustvarjalnosti in iznajdljivosti ter dokazali, da si zmoremo v naravi sami pripraviti primerno zavetje za preživetje. Nastale so izvirne stvaritve, na katere smo bili ponosni sami, pa tudi naši učitelji.

Po kosilu je sledilo piljenje plavalnih spretnosti in tehnik. Res, da smo že malo utrujeni, a ne obupamo, ampak vztrajno vadimo in spodbujamo drug drugega.

Popoldne je bilo poučno in igrivo. Najprej smo pridobivali znanje iz prve pomoči – naučili smo se, kako pristopiti k ponesrečencu in mu pomagati ob različnih poškodbah, nato pa se razgibali in sprostili s športnimi igrami na igrišču.

Po napornem dnevu se nam je prilegel počitek v domski »kamri«, kjer smo končno preizkusili udobje tamkajšnjih sedalnih vreč, ki nas že vse od prihoda v dom tako zelo mikajo.

Dan se je prevesil v noč in iz sob so odmevali glasen klepet, smeh ter ugibanja, kaj nam bo prinesel naslednji dan. Potem pa smo si zaželeli le še lepe sanje in lahko noč.

GALERIJA

DRUGI DAN

Torek, 7. 9. 2021

Za nami je prva noč. Minila je mirno, vsi smo se pošteno naspali in si nabrali moči za nove podvige.

Dopoldan je bil športno obarvan. Na domskem igrišču je potekal razredni turnir, v katerem smo se pomerili v prstometu ali po domače – balinčkanju. V sproščenem vzdušju nam je čas hitro minil.  

Okrepčali smo se z okusnim kosilom in odhiteli na bazen. Tu so nas čakale nove plavalne naloge, nove izkušnje, novo znanje. Pod budnimi očesi učiteljev Marka, Roka in Igorja se trudimo in lepo napredujemo.

Večer nam je poklonil nepozabno doživetje v prostorih društva »Laufarija«. Laufarija ie ime edinstvene pustne skupine, ki je posebnost Cerknega. Spoznali smo vseh 25 članov laufarske družine. Pobliže smo si ogledali njihove kostume, izvedeli iz katerih materialov so narejeni in kaj vsak lik predstavlja. Tako smo končno potešili svojo radovednost, ki nas je mučila že od prihoda v dom, ko smo na vratih svojih sob prebrali imena : Ta star, Ta stara, Ta loparjev, Lamant, Ta terjast… Enemu izmed nas pa je pripadla ta čast, da se je odel v kostum Ta koševe.

Polni vtisov smo se vrnili v dom in še nekaj časa so se nam pred očmi risale slikovite podobe teh pustnih šem. A noč ima svojo noč, še posebno po napornem dnevu, in tako smo kmalu potonili v spanec.

GALERIJA

PRVI DAN

Ponedeljek, 6. 9. 2021

V Cerknem nas je sprejelo sončno jutro in prijazno osebje doma. Namestili smo se v sobe in spoznavali naše novo domovanje.

Po kosilu so sledile prve ure plavanja. Učitelji so najprej preverili naše plavalno znanje in nas razdelili v skupine, nato pa smo pridno vadili in nabirali plavalne izkušnje.

Popoldan je minil v raziskovalnem duhu. S pomočjo fotografij smo odkrivali znamenitosti  in pomembne osebnosti Cerknega. Resno in vestno smo se lotili nalog ter izvedeli o tem kraju mnogo zanimivega.

Za zaključek prvega dne pa še poslastica – večerni pohod z lučkami. Povzpeli smo se na bližnjo vzpetino, si nahranili domišljijo s poslušanjem legende o nesrečni princesi, opazovali konje na bližnjih kmetijah, potem pa krenili še v gozd, ki je dobil v soju naših svetilk prav poseben čar. Naužili smo se njegove svežine in tihote.

Kljub napornemu dnevu nam je po vrnitvi v dom ostalo še nekaj energije za igre in klepet v sobah, potem pa nas je le premagal spanec.

GALERIJA

Dostopnost