Skoči na glavno vsebino

V torek, 17.12.2019, je bil na naši šoli prav poseben dan. Izvedli smo tehniški dan, ki smo ga poimenovali Ustvarjamo skupaj. V goste smo povabili krajane Branika. Skupaj z njimi smo izvedli različne delavnice.

Štiri skupine, v katerih so bili učenci iz različnih razredov, so odšle v mizarske delavnice in k čebelarju. Tam so izdelali lesene pladnje, svečnike, jelke, ptičje krmilnice in družabne igre, iz čebeljega voska pa so odlili okrasne sveče.

Ostale delavnice so se odvijale na šoli. Učenci so se preizkušali v kvačkanju in vezenju, oblikovanju okrasnih izdelkov iz gline, barvanju kamnov, izdelovanju zelenih aranžmajev in angelčkov iz filca. V jedilnici in učilnici gospodinjstva je zadišalo po piškotih, mafinih in čokoladnih kroglicah.

Dan smo v popoldanskih urah zaključili v naši telovadnici. Začeli smo s kulturnim programom. Učenci so zaigrali igrico Dedek Mraz in škratje, prva triada pa je dogajanje popestrila s pevskimi in plesnimi točkami. Programu je sledil bazar, na kateremu smo razstavili vse izdelke, ki smo jih ta dan ustvarili. Prostovoljne prispevke (1430€) bomo namenili našemu šolskemu skladu. Hvala Vam!

Ob tej priliki se zahvaljujemo vsem krajanom, učencem in zaposlenim, ki so s svojim trudom in dobro voljo pripomogli k izvedbi tega dneva.

GALERIJA

Dostopnost