Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 28. 4. 2022, smo se z učenci 8. in 9. razreda odpravili v šolo v naravi v CŠOD Vojsko. Na poti smo naredili krajšo postojanko in si ogledali Divje jezero, ki nam ga je predstavila učiteljica Saša. Po ogledu smo se odpravili proti domu CŠOD-ja. Ob prihodu nam je vodja doma razložila pravila in domski red. Nato je sledila namestitev po sobah.

Sledil je pester in zanimiv teden. Preizkusili smo se v plezanju po umetni in naravni steni, v nordijski hoji, izdelavi zavetišča v gozdu z naravnih materialov (smrekic, vej, mahu…), izdelavi vozlov in enostavnih objektov, pripravi žlikrofov, robotiki in tudi lokostrelstvu. Ko nam je vreme dopuščalo smo se odpravili na krajši sprehod ali pohod. Med nočnim sprehodom smo si vzeli čas in opazovali zveze. Naučili smo se poiskati veliki in mali voz, zvezdo Sirius, severnico in ozvezdje Orion. Med tednom pa nismo pozabili niti na jutranjo telovadbo, ki nas je hitro zbudila in nam vlila energijo za nov dan.

Tudi večeri so bili polni zanimivih aktivnosti. Tekmovali smo v različnih kvizih, nalogah in družabnih aktivnostih. Veliko časa smo namenili tudi teambuildingu. Zadnji dan smo imeli priložnost spoznati živali, ki bivajo v CŠOD.

Dogajanje celotnega tedna bi opisali kot nepozabno.

GALERIJA

Dostopnost