Skoči na glavno vsebino
4. DAN

Za nami je še en razgiban dan. Imamo se super, uživamo v domu in v naravi, nabiramo novo znanje in izkušnje, se družimo ter krepimo prijateljske vezi. Vsi smo zdravi, pa tudi domotožje pogumno premagujemo.

Zjutraj smo se posvetili osnovam prve pomoči in naravoslovju. Naučili smo se, kako oskrbeti ponesrečenca v primeru različnih poškodb ter z zanimivimi poskusi odkrivali marsikaj, česar še nismo vedeli o vodi. Po kosilu pa neobhodno plavanje. Neumorno izpopolnjujemo in nadgrajujemo plavalne tehnike – prsno, hrbtno in kravl. Odlično tudi skačemo v vodo.

Izvedli smo še zadnje temeljite priprave pred zaključnim preizkusom. Budno smo sledili nasvetom plavalnih vaditeljev in popravljali napake, potek pa se podali v bitko za plavalna priznanja. Dosegli smo odlične rezultate. Tako bomo domov prinesli veliko »srebrnih delfinov«. Morda pa si bo kdo v petek priboril celo zlatega. Naši plavalni vaditelji še niso rekli čisto zadnje besede.

Popoldan je minil v znamenju športa. Z učenci iz OŠ Horjul smo se pomerili v odbojki, košarki in nogometu na šolskem igrišču. Bilo je napeto in razburljivo. Ko se je spustila noč, je sledila nepogrešljiva večerna zabava. Skupaj z OŠ Horjul smo si pričarali nepozabni »mega žur«. Sprostili smo se, se naplesali in od srca nasmejali. In tako se naša petdnevna pustolovščina počasi izteka. Jutri le še skok na bazen, potem pa, dragi starši, odhitimo v vaš objem.

Pričakujte nas okrog 14.30 na šolskem parkirišču.

Ne pozabite pokukati še v GALERIJO.

3. DAN

Prebudili smo se v megleno jutro, a kmalu so nas je pozdravilo sonce in nas razvajalo ves dan. Dopoldan smo preživeli v bazenu in zagrizeno pilili plavalne tehnike.

Popoldan smo izkusili čare taborniškega življenja. V bližnjem gozdu smo morali iz šotorskega platna, vrvi in naravnih materialov izdelati bivake. Navdušeni nad vznemirljivim izzivom smo nemudoma vklopili male sive celice in domišljijo ter se lotili dela. Člani skupin smo se odlično organizirali in sodelovali. Od idej, iznajdljivosti in iskanja čim boljših rešitev se je kar iskrilo. Ustvarili smo domiselna in zanimiva zatočišča ter jih popestrili z vsemi elementi, ki sodijo zraven, od kurišča, roštilja, mizice in stolov do zastave. S težkim srcem smo jih porušili, a narava je najlepša brez človeških sledi in to moramo spoštovati.

Sledilo je nabiranje naravoslovnega znanja. S pomočjo določevalnih ključev smo odkrivali najpogostejša drevesa in grme ter se naužili lepot jesenskega gozda.

Za zaključek dneva pa nekaj sproščujočega. Ker čokolade v domu ne smemo jesti, a se ji nismo mogli upreti, smo si jo privoščili drugače – s filmom, in to kar celo tovarno, če verjamete ali ne. V domski kamri smo se udobno namestili v sedalne vreče in se zabavali ob ogledu filma Čarli in tovarna čokolade.

Več pa boste izvedeli ob ogledu fotografij v GALERIJI.

2. DAN

Prva noč je minila mirno, naspali smo se in si nabrali moči za nove izzive. Lepo smo se    prilagodili novemu ritmu in osvojili dnevno rutino. Na bazenu je živahno, energije nam ne manjka, volje in vztrajnosti tudi ne. Pogumno vadimo in spodbujamo drug drugega.  Plavalni vaditelji so z našim napredkom zadovoljni, za nagrado nam dovolijo malo razvajanja v džakuziju.

Popoldan je minil v ustvarjalnem duhu. Izdelovali smo lutke in z njimi uprizorili duhovite prizorčke. Nato smo se zatopili v gradnjo mostov iz lesenih deščič. Še posebej ponosni smo bili na Leonardov samopodporni most. Naloga je zahtevala veliko spretnosti, predvsem pa tvornega sodelovanja. Odlično smo jo opravili. Večer nam je prinesel srečanje s cerkljansko kulturno dediščino.  Obiskali smo društvo Laufarija in tam spoznali vseh 25 cerkljanskih pustnih likov – laufarjev. V živo smo si ogledali njihove kostume in izvedeli, kako poteka ta tradicionalni pustni običaj. V mislih smo se preselili v pustni čas in si laufarje predstavljali na cerkljanskih ulicah. Podobe Ta kažuhavega, Ta smrikavega, Ta slamnatega, Ta terjastega… bodo še dolgo burile našo domišljijo.

Po vrnitvi v dom pa le še priprave na počitek, potem pa nas je obiskal striček spanec.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v GALERIJI.

1. DAN

Po slovesu od domačih smo kmalu premagali domotožje in se v vedrem razpoloženju odpeljali novim dogodivščinam naproti. Po prihodu v Cerkno smo se namestili v sobe, si jih skrbno ter prijetno uredili in že je zadišalo po kosilu. Potem pa težko pričakovano plavanje. Učitelji so preverili naše plavalno znanje in nas razdelili v skupine, v katerih smo pridno nabirali nove plavalne izkušnje.

Popoldan nas je razvajalo sonce, kot nalašč za raziskovanje tega lepega kraja. S pomočjo fotografij smo odkrivali njegove znamenitosti in pomembne osebnosti. Vsem nalogam smo bili kos in poželi pohvale učiteljev. Po večerji smo se opremljeni s svetilkami povzpeli na vzpetino Brdce, od koder smo se naužili pogleda na v luči odeto Cerkno ter si potešili domišljijo z legendo o gradu in nesrečni graščakovi hčeri. Pred spanjem pa končno nekaj, na kar smo ves dan nestrpno čakali – prosti trenutki za druženje. Iz sob se je razlegal živahen klepet, hihitanje in obujanje današnjih dogodivščin. A spričo pestrega ter napornega dne se je živžav kmalu polegel in potonili smo v svet sanj.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v GALERIJI.

Dostopnost