Skoči na glavno vsebino

V tednu od 23. 1. 2023 do 27. 1. 2023je na šoli potekal vseslovenski projekt Teden pisanja z roko. Akcijo vsako leto organizira Društvo Radi pišemo z roko skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Zavodom RS za šolstvo in nekaterimi drugimi podjetji. Letos je projekt potekal že osmo leto zapored.

Tudi na naši šoli smo v tem tednu posvetili več pozornosti pisanju z roko, velik poudarek smo dali na grafomotorične vaje, razgibavali smo roke ter se seznanili s prednostmi pisanja z roko.

Letošnja osrednja tema projekta je Mislim tiho, pišem počasi, s katero želimo v ospredje postaviti počasnost, pa tudi dejstvo, da naš rokopis odraža naša notranja stanja. Učenci so razmišljali o pomenu osrednje teme, nekaj njihovih misli si lahko preberete na slikah v galeriji.

Namen Tedna pisanja z roko je ozavestiti mlajše in starejše o pomenu pisanja z roko, ga spodbuditi, vzpostaviti družbeno pozitiven odnos do pisanja z roko, poudariti pomen razvoja individualnosti, vplivati na razvoj fine motorike pri učencih ter izraziti spoštovanje in naklonjenost, saj je pisanje z roko bolj osebno.

Vsako leto Teden pisanja z roko podpirajo tudi izbrani ambasadorji – letos so to: Ambasadorji letošnjega projekta so: Rok Terkaj – Trkaj, rap glasbenik; Aksinja Kermauner, specialna pedagoginja in pisateljica; Stanka Dešnik in Nataša Moršič, KP Goričko (regijski partner); Dejan Živković, plesalec in vodja plesne šole Zeko.

V letošnjem letu je novost tudi regija v ospredju, letos je to Prekmurje. V ta namen so učenci raziskovali regijo, ki je od nas najbolj oddaljena, se seznanili z njeno geografsko značilnostjo, s šegami in navadami, z rastlinami in živalmi, ki so značilni za to območje, raziskovali so kulinariko, pisali haiku poezijo ter spoznavali intelektualce, ki so živeli ali še živijo v Prekmurju.

Vse utrinke si lahko pogledate v GALERIJI.

Dostopnost