Skoči na glavno vsebino

Že nekaj let zapored na naši osnovni šoli obeležujemo spomin na pisatelja Franceta Bevka. Rodil se je 17. 9. 1890 v Zakojci pri Cerknem, umrl pa prav na svoj 80. rojstni dan (17. 9. 1970) v Ljubljani. Velik del svojega življenja je deloval na Goriškem, zato je še toliko bolj pomembno, da ga učenci poznajo, saj je na našem ozemlju pustil pomemben pečat za kasnejši kulturni razvoj.

Ker je bila 17. 9. nedelja, smo spomin nanj organizirali v petek, 15. 9., 3. šolsko uro v obliki »bralne urice«. Vsi učenci od 1. do 9. razreda so že v ponedeljek dobili nalogo, da v prihodnjih dneh obiščejo šolsko knjižnico, kjer si izberejo knjigo za petkov dogodek. Knjigo so lahko prinesli tudi od doma.

Učenci so po malici vestno tekli po knjige v omarico, redki »zamudniki« pa tik pred zvonjenjem trkali na knjižnična vrata v upanju, da si lahko izposodijo knjigo. Naši najmlajši učenci so se ob listanju slikanic zelo zabavali ter ob bralni pomoči učiteljic izvedeli marsikaj zanimivega. Najbolj »dolgih« 45 minut pa je bilo vsekakor za učence tretje triade, saj jih knjige v poplavi internetnih novosti ne privlačijo najbolj. Navkljub vsemu pa smo z obilo dobre volje, zabavnimi vmesnimi komentarji ter skupnimi močmi prišli do pričakovanega odmora!

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v naši spletni galeriji.

Nika Černigoj

Dostopnost