Skoči na glavno vsebino

Ob svetovnem dnevu knjige, ki ga obeležujemo 23. aprila, po vsem svetu potekajo aktivnosti v okviru Noči knjige – dogodka, ko mladi in stari v šolah, knjižnicah, kulturnih ustanovah … berejo, ustvarjajo, predvsem pa uživajo v svetu knjig.

Na šoli smo tako v četrtek, 25. 4. 2024, organizirali že tradicionalno večerno srečanje z učenci od 1. do 7. razreda. Letos smo v goste povabili ilustratorko Ano Maraž, ki je učence popeljala v svet risanja naslovnic.

Z učenci smo se ob 18. uri srečali v avli, kjer jih je najprej pozdravil gospod ravnatelj Davorin Majhenič. Po nagovoru smo se razdelili v dve skupini: prva triada se je najprej seznanila z gospo Ano, ostali učenci pa so se podružili v knjižnici ob dobrih knjigah in umirjeni glasbi. Po dobri uri ustvarjanja in branja je sledilo sladko presenečenje, nato pa so se učenci druge in tretje triade preizkusili kot ilustratorji, učenci prve triade pa so vstopili v čarobni svet pisane besede.

Večer smo zaključili ob ugankah in sprehodu z lučkami po zatemnjenih hodnikih šole. Imeli smo se zelo lepo in se že veselimo srečanja naslednje šolsko leto.

Iskrena hvala vsem, ki so pripomogli k temu, da je bila Noč branja 2024 uspešno izvedena.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v Galeriji.

 

Dostopnost