Skoči na glavno vsebino

Naša psihologinja Maja Pahor obvešča…

ŠOLSKI VRT

V mesecu novembru 2023 sva se mentorici udeležili seminarja,  na katerem je naša šola prejela častni znak Šolski eko vrt. Na seminarju sva predstavili delo naših učencev. Interesno dejavnost je obiskovalo 26 učencev od prvega do petega razreda. Pri...

Dan državnosti in zadnji šolski dan

V ponedeljek, 24. junija 2024, smo na šoli z zaključno prireditvijo obeležili dan državnosti, obenem pa zaključili šolsko leto in zakorakali v težko pričakovane poletne počitnice. Prireditev so povezovali učenci 6. razreda, nastopali pa so učenci...

Starejše objave

OGLED CERKNIŠKEGA JEZERA IN RAKOVEGA ŠKOCJANA

V petek, 21. 6. 2024, smo se učenci 4. in 5. razreda odpeljali proti Cerknici. Najprej smo obiskali Muzej Cerkniškega jezera. Ob živi maketi svetovno znanega jezera smo prisluhnili razlagi, kako le to nastaja in presiha. Nato smo jezero še polneje in v vseh njegovih podobah doživeli ob multimedijski predstavitvi. Vodič nam je predstavil tudi etnološko zbirko predmetov in orodij, nekoč nepogrešljivih za življenje ob jezeru. V ornitološki učilnici smo prisluhnili še oglašanju številnih ptic, ki jim jezero nudi domovanje. Seveda ni šlo brez ogleda jezera v živo – sprehodili smo se do obrobja vasi in že smo bili na njegovem obrežju.

Pot nas je vodila v Rakov Škocjan, še en kraški biser Notranjske.  Tu smo občudovali edinstven kraški  pojav – Mali naravni most. Napasli smo si oči ob pogledu na to čudo narave, vhod v Zelške jame in reko Rak, ki se vije globoko pod mostom. Pred odhodom domov pa smo si privoščili malico in počitek v zavetju mogočnih jelk in bukev, ki krasijo dolino.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v GALERIJI.

Škratji Kras

V četrtek, 20. 6. 2024 so se učenci prvega, drugega in tretjega razreda podali na pravljično pot po Škratjem Krasu v Štanjelu. Pot je bila lepo urejena in zanimiva. Na poti so spoznali veliko zanimivih dejstev o tem predelu Krasa in prisluhnili zanimivi zgodbi o škratih. Na poti so tako spoznali škrata Kamna, škrata Ruja in škratico Burjo ter pridobili tri pomembne pečate. Najbolj so uživali ob iskanju run (vklesanih simbolov v kamen) in gesla ter pri pojoči klopi. Več pa ne izdamo, saj je to skrivnost Škratjega Krasa.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v GALERIJI.

Zadnji dan pouka

Dragi otroci, spoštovani starši!

V ponedeljek, 24. 6. 2024, bo zadnji šolski dan pred poletnimi počitnicami. Pouk bo trajal 5. šolskih ur, nato sledi kosilo, odhod domov ali OPB.

Avtobus in kombi bosta odpeljala ob 12.45 uri.

Ob 9.55 bo proslava ob dnevu državnosti s podelitvijo priznanj. Na proslavo vabljeni tudi devetošolci.

ZA ODJAVO PREHRANE POSKRBITE STARŠI SAMI. Za otroke, ki zadnji šolski dan niso prijavljeni v podaljšanem bivanju, ne bo popoldanske malice, zato ob morebitnem predčasnem odhodu domov, starši odjavite tudi popoldansko malico.

Lepo, prijetnih doživetij polno poletje vam želimo!

Zaključek akcije Čisti zobje

Zaključek akcije Čisti zobje ob zdravi prehrani 2024

V torek, 11. 6. 2024, je v kulturnem domu v Novi Gorici potekala že častitljiva 40. zaključna prireditev Vzgoje za ustno zdravje ter hkrati zaključek akcije Čisti zobje ob zdravi prehrani 2024. Udeležili smo se ga tretješolci, saj smo postali zmagovalni razred na naši šoli. Cilj tekmovanja je spodbujati mlade k pravilni in redni skrbi za čiste zobe in s tem spodbujati ustno zdravje. V sredo, 19. 6. 2024, sta nas obiskala dip. zdravstveni delavec Matic Leban in dipl. med. sestra s spec. znanji Jasmina Komel ter nas razveselila s priznanji in s praktičnimi nagradami.

Čestitamo zmagovalcem tretjega razreda.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v naši spletni galeriji.

Seznam učnih pripomočkov

Obveščamo vas, da smo na spletni strani OŠ Branik na strani Knjižnica objavili seznam učnih pripomočkov (delovnih zvezkov, učbenikov…), ki jih bodo učenci potrebovali pri predmetih v šolskem letu 2024-25.

Dostopnost