Skoči na glavno vsebino

Naša psihologinja Maja Pahor obvešča…

ZAKLJUČNA EKSKURZIJA DEVETOŠOLCEV

V torek, 30. 5. 2023, so se učenci 9. razreda skupaj s svojima razrednikoma podali za zaključno ekskurzijo. Z vlakom so odpotovali na Bled, kjer so preizkusili svoj pogum v adrenalinskem parku ter na spustu s sankami iz smučišča Straža. Dan smo...

Zahvala društva Amnesty international

V mesecu aprilu smo se ob svetovnem dnevu knjige, ki poteka vsako leto 23. aprila, udeležili dogodka Noč knjige. S strani organizatorja smo prejeli zahvalo za sodelovanje.

Starejše objave

KNJIŽNE UGANKE

Knjižne uganke: april in maj 2023

Ponovno so se učenci lahko poizkušali v reševanju ugank.

Tokrat smo učencem 2.-4. razreda pripravili vprašanja o najpametnejših živalih na planetu. Odgovore so iskali v zanimivi knjigi NAJPAMETNEJŠE ŽIVALI SVETA.

Uganke je reševalo 5 od skupaj 45 učencev, ki obiskujejo te razrede. Izžrebali  pa smo Julijo Mavrič, učenko 2. razreda.

Učenci 5.-9. razreda so iskali čudesa, ki jih najdemo na različnih celinah. Odgovore so našli v knjige ČUDESA SVETA. Knjiga nas pritegne s čudovitimi fotografijami in zanimivimi zapisi.

Z ugankami sta se spopadla le 2 učenca (vseh je 69), žreb se je nasmehnil RENEJU VUKU iz 5. razreda.

Izžrebanima učencema čestitamo.

knjižničarka Marina Troha

Nastop OPZ OŠ Branik

V soboto, 27. 5. 2023, je OPZ OŠ Branik sodeloval na koncertu ženske vokalne skupine Zimzelen, z naslovom “Pesmi, ki ne smejo v pozabo“, v Kulturnem domu v Braniku. Koncert se je začel z našim nastopom. Zapeli smo pesmi Kin-kaj ku in Kekčevo pesem ob klavirski spremljavi Ane Zalar. Šolski inštrumentalisti so zaigrali pesmi Jaz pa pojdem na Gorenjsko in Na planincah sončece sije. Zadnjo pesem Vem, da danes bo srečen dan pa je zbor zapel skupaj z inštrumentalisti. Gostujoča skupina se nam je zahvalila za sodelovanje z besedo in sladkim darilcem. Našemu nastopu so sledile partizanske, domoljubne in narodne pesmi v njihovi izvedbi. Utrinke si lahko pogledate v galeriji.

OBISK RTV SLO

V torek, 23. 5. 2023, smo obiskali Radiotelevizijo Slovenija v Ljubljani in si ogledali predstavitev televizijske hiše. Razložili so nam podrobnosti o njihovih programih ter spletni strani. Pokazali so nam delovne sobe (maska, kostumi, rekviziti) ter studie, v katerih snemajo različne oddaje. Največji studio meri 800m². Imeli smo srečo, da so ravno ta dan snemali oddajo Male sive celice in tako smo iz ozadja videli trenutek snemanja. Po ogledu smo se odpravili na obiska NUK-a, v katerem smo si lahko ogledali vstopno galerijo in kavarno. Za konec pa smo se odpeljali na Ljubljanski grad in se sprehodili okoli gradu. Utrinke si lahko ogledate v galeriji.

VARNO NA KOLESU

Kot smo že zapisali v eni izmed prejšnjih objav, so se učenci 5. razreda (ki so sodelovali v projektu Varno na kolesu), uvrstili v finalni izbor najbolje ocenjenih nalog v sklopu Postajam kolesar.

Program Varno na kolesu pod okriljem družbe Butan plin, se je zaključil s sklepnim dejanjem na prireditvi v SiTi Teatru v Ljubljani, kjer je bilo čutiti navdušenje in dobro voljo finalistov. Nekaj članska strokovna žirija je razglasila zmagovalce projekta, kjer si je delo braniških učencev zaslužilo končno 3. mesto (v družbi več kot 140. osnovnih šol)! Poklon učencem, ki so bili tako nagrajeni za svoje celoletno trdo delo, prizadevanje in predanost na področju prometne varnosti in trajne mobilnosti.

Nagrada pa je servis koles za celo šolo in lokalno skupnost, ki ga podarja Zavarovalnica Triglav. Kolesa bo (jeseni) tako temeljito pregledala in popravila strokovna ekipa ter s tem zagotovila varnost in zanesljivost koles, ki je ključnega pomena za brezskrbno kolesarjenje.

Več o dogajanju na prireditvi pa v zgornjem posnetku ali GALERIJI.

Dostopnost