Skoči na glavno vsebino

Zaradi slabe popoldanske vremenske napovedi smo se organizatorji Dežele prijateljev odločili, da bo težko pričakovani dogodek to soboto, 10. junija, med 10. in 16. uro. V Novi Gorici bo tako po letu dni spet potekalo druženje pod klobukom prijateljstva. V deželi prijateljev si bosta roko podala Festival za ljubitelje živali in Robin HUD festival.

Festival za ljubitelje živali

Na Žurnalovem festivalu za ljubitelje živali boste znova spoznali živalski svet, videli boste številne živali in se podali na lov na zaklad s super nagradami. Na osrednjem prizorišču boste videli pravi konjski šov, številne pasme, prezentacijo obrambnega psa in tudi tekmo v odpoklicu ter prvo prijateljsko hoopers tekmo v Sloveniji. 

Obiskale nas bodo koze, ovce, želve, alpake, številni konji, kuščarji, kače, insekti, glodavci, male in velike ptice, mačke in še in še. Pogovarjali se boste lahko z gasilci, s policisti in številnimi okoljevarstveniki. Čakajo vas tudi edinstvene delavnice, kot so delavnica z bobrom, zvermi, izdelovali boste hotele za žuželke, se udeležili fotografske delavnice z Mano, izdelali repelente proti komarjem, jahali konje in se v večernih urah zapeljali s kočijo, skakali boste po dobrodelnem napihljivem gradu, privoščili si boste tudi kakšno malenkost na dobrodelni stojnici osnovne šole. Ne pozabite niti na fotografiranje na rdeči preprogi!

Tako kot v lanskem letu bo žurnalov Festival za ljubitelje živali pred Občinsko palačo na Trgu Edvarda Kardelja 1 v Novi Gorici in znotraj Občinske palače, letos pa smo mu dodali še park ob glavni Avtobusni postaji Nova Gorica. Bistvo dobrodelnega festivala je, da otroci že v otroštvu spoznajo, kako pomembno je odgovorno skrbeti za živali. 

Robin HUD festival

Robinov festival bo tudi letos postregel s pravljičnimi deželami, v katerih se bodo otroci potopili v svet domišljije in čarobnosti, svet, kjer so koraki lahkotnejši.

In ker je pesem tista, ki združuje in navdihuje, bo letošnji festival postregel z bogato bero najrazličnejših ljubiteljev petja pod in na odru.

V sklopu uradnega odprtja festivala nam bodo zapeli učenci OŠ Milojke Štrukelj iz Nove Gorice, združeni v otroški pevski zbor Ledine, ki združuje več kot 80 učencev prve triade. Brez Cici himne ne bo šlo, peli pa bodo tudi o prijateljstvu in sreči. Takoj za njimi bo na odru stal Challe Sale, ki bo prisotne na koncertu v Borovem gozdičku povabil na meet&greet pred Občinsko palačo.

Po animirani otroški predstavi Čarovniška abeceda bodo oder zavzeli mladi talenti, osnovnošolski učenci, ki se nam bodo pridružili z različnimi popevkami in pričarali pravo festivalsko vzdušje. Na tokratnem festivalu v sklopu otvoritvene slovesnosti se nam bo predstavilo tudi Plesno športno društvo Duo kamikazete.

Na dogodku bomo tudi dobrodelni. Pahorjeva katrca gre na svojo naslednjo dobrodelno pot. Od občine do občine. Od župana do župana. Od srca do srca. Za Urbana. Za tetraplegike. Za otroke. In odrasle. Za Slovenijo. V svoji tretji dobrodelni akciji bo obiskala tudi naš festival. Z nami bodo lastnik katrce, mama Urbana in mali Urban. Imeli bomo knjigo podpisov, kamor se boste lahko podpisali in z donacijo podprli Urbana.

Ob glasbi, dobrodelnosti in pozitivnem vajbu bomo prijateljstvo še bolj utrdili, kajne? V poletje pa odšli polni lepih spominov in dogodivščin, ki jih družno ponujata Festival za ljubitelje živali in Robin HUD festival ob podpori Mestne občine Nova Gorica.

Dežela prijateljev 2023 – zemljevid in program

Dostopnost