Skoči na glavno vsebino

Spoštovani,

z Arnesa so nas obvestili, da so v prejšnjem tednu zaznali in odpravili ranljivost pri AAI-prijavi, ki jo učenci uporabljajo za spletne učilnice, MS Teams, OneDrive, ipd. Zaradi varnostnih razlogov smo vsem zaposlenim in učencem OŠ Branik danes ponastavili gesla

Kljub ponastavitvi gesel svetujemo, da si vsi učenci in zaposleni ponovno nastavijo geslo. Priporočamo, da se pri menjavi gesla uporabniki držijo splošnih smernic za izdelavo varnega gesla (https://www.varninainternetu.si/spet-ta-gesla) in obstoječih gesel nikakor ne uporabljajo ponovno. Če se je geslo za prijavo v sistem ArnesAAI, uporabljajo tudi za dostop do drugih storitev, svetujemo zamenjajo gesla tudi tam.

Ker je menjava gesla za nekatere učence zahteven postopek, starše naprošamo, da otrokom, ko ti prinesejo domov list, pomagate z nastavitvijo novega gesla. In sicer se prijavite v sistem SIO.MDM (https://mdm.arnes.si/Osebno/Personal.aspx) in v zavihku spremeni geslo nastavite novo geslo. Geslo naj bo varno, vendar dovolj enostavno, da si ga lahko učenec zapolni, saj bo moral do storitev (spletna učilnica, OneDrive, …) znotraj pouka dostopati samostojno.

Hvala za razumevanje,

Anja Koron (ROID)

Dostopnost