Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 25. 11. 2019, se je v telovadnici OŠ Milojke Štrukelj v Novi Gorici odvijal prav poseben dogodek. Obiskali so ga tudi učenci  7. do 9. razreda OŠ Branik s spremljevalci. Ob 10.00 uri smo se z avtobusom odpeljali v Novo Gorico in se tam pridružili vrstnikom vseh novogoriških osnovnih šol. Skupaj je bilo na prireditvi prisotnih okrog 1000 učencev.  O tem, kaj se bo tam dogajalo, učenci niso bili natančno seznanjeni, saj so jim organizatorji – Mestna občina Nova Gorica in Mladinski center Nova Gorica, želeli pripraviti presenečenje. Njihov namen je bil mlade senzibilizirati o pomenu strpne, za vseh varne družbe in o pojavnosti različnih oblik nasilja (medvrstniškega, spletnega, spolnega…) ter skupaj ponuditi »orodje«, da bi le to preprečili.

Pripravili so bogat program, z glasbenimi nastopi raperja Nipkeja, pogovori z gosti – uspešnimi odraslimi, ki so mladim za zgled, ter video in gledališkimi inserti na to temo.

Zaupniki z vseh šol  (z vsake šole en učenec 9. razreda), so prevzeli poštne nabiralnike Zaupnika. Ti naj bi služili spodbujanju, da se kakršnakoli oblika nasilja tudi izpostavi in s tem omogoči, da odrasli odigramo svojo vlogo v tem procesu in zaščitimo naše mlade ter vse ostale vpletene vpeljemo v proces, ki je potreben, da se nasilje ustavi.

Vsi udeleženci smo prejeli tudi broško s sloganom »Jaz ne bom! Kaj pa ti?«. Spominjala nas bo na skupno zavezo, da »Jaz ne bom povzročal nasilja! Jaz ne bom tiha priča nasilju! Kaj pa ti?« ter v naših okoljih vzpostaviti sistem ničelne tolerance do vseh oblik nasilja.

 

GALERIJA

Dostopnost