Skoči na glavno vsebino

PONASTAVITEV GESEL AAI

Spoštovani,

z Arnesa so nas obvestili, da so v prejšnjem tednu zaznali in odpravili ranljivost pri AAI-prijavi, ki jo učenci uporabljajo za spletne učilnice, MS Teams, OneDrive, ipd. Zaradi varnostnih razlogov smo vsem zaposlenim in učencem OŠ Branik danes ponastavili gesla

Kljub ponastavitvi gesel svetujemo, da si vsi učenci in zaposleni ponovno nastavijo geslo. Priporočamo, da se pri menjavi gesla uporabniki držijo splošnih smernic za izdelavo varnega gesla (https://www.varninainternetu.si/spet-ta-gesla) in obstoječih gesel nikakor ne uporabljajo ponovno. Če se je geslo za prijavo v sistem ArnesAAI, uporabljajo tudi za dostop do drugih storitev, svetujemo zamenjajo gesla tudi tam.

Ker je menjava gesla za nekatere učence zahteven postopek, starše naprošamo, da otrokom, ko ti prinesejo domov list, pomagate z nastavitvijo novega gesla. In sicer se prijavite v sistem SIO.MDM (https://mdm.arnes.si/Osebno/Personal.aspx) in v zavihku spremeni geslo nastavite novo geslo. Geslo naj bo varno, vendar dovolj enostavno, da si ga lahko učenec zapolni, saj bo moral do storitev (spletna učilnica, OneDrive, …) znotraj pouka dostopati samostojno.

Hvala za razumevanje,

Anja Koron (ROID)

IZMENJEVALNICA IGRAČ

Zaradi napovedi slabega vremena, jutri 30. 11. 2023, lahko starši, ko pripeljejo otroka na prireditev, počakajo med 17.00 in 17.30 v spodnji avli. Med tem lahko v zgornji avli obiščejo izmenjevalnico igrač.

SPLETNI SEMINAR ZA STARŠE

Na Točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si bomo v sredo, 29. novembra 2023, ob 18. uri pripravili spletni seminar za starše z naslovom Ali naj objavim? – Na kaj biti pozoren pri objavljanju o otrocih na internetu.

Številni starši in skrbniki radi delijo svoje veselje in ponos povezan z otroki preko družbenih omrežjih in preko drugih spletnih storitev z drugimi. Pri tem pa se pogosto ne zavedajo, kje je meja primernega in neškodljivega in nehote otroku lahko povzročijo neprijetnosti.

Z objavljanjem podatkov in posnetkov otrok na družabnih omrežjih razgalimo svojega otroka pred vsemi sledilci, ki pa niso vedno ljudje, ki jih poznamo, pa tudi če so, ne poznamo vedno njihovih globljih motivov. Zelo pogosto pa se sploh ne zavedamo, da so lahko objavljene slike javno dostopne, saj številni ne poskrbijo za ustrezne nastavitve zasebnosti.

V enournem spletnem seminarju bo dr. Benjamin Lesjak, sodelavec Safe.si, pravnik in predavatelj na Safe.si predavanjih za starše in učitelje, govoril o problematiki objavljanja fotografij, video posnetkov in drugih informacij o otrocih na internetu, predvsem družbenih omrežjih. Problematiko bo predstavil s pravnega vidika, vidika otroka in vidika starša. Pojasnil bo, kaj je primerno objavljati, kakšne objave lahko otroku škodujejo in na kakšen način ter česa ne smemo objavljati.

Vabimo vas, da se prijavite na ogled seminarja, ki ga bo mogoče spremljati preko YouTube. Vprašanja, povezana s temo, lahko oddate že pri prijavi in predavatelj jih bo skušal vključiti v predavanje. Če pa se vam bo kakšno vprašanje porodilo med predavanjem, pa ga boste lahko posredovali in predavatelj bo na izbrana vprašanja odgovoril ob koncu seminarja. Posnetek seminarja bo na voljo prijavljenim takoj po zaključku.

Datum in ura: 29. 11. 2023 od 18.00 do 19.00

PRIJAVA NA SPLETNI SEMINAR

NAMENITEV DELA DOHODNINE

Spoštovani starši!

Radi bi Vas spomnili na možnost namenitve dela dohodnine Šolskemu skladu OŠ Branik. Vsi davčni zavezanci RS Slovenije lahko donirajo do 1 % odmerjene dohodnine upravičencem (nevladne organizacije, sindikati, …) in šolskim skladom oziroma skladom vrtcev. Od leta 2022 lahko namenite del dohodnine tudi našima skladoma, in sicer v Šolski sklad OŠ Branik in Sklad OŠ Branik – vrtec “Rastja”.

Če to želite, vam pošiljamo obrazec s podatki Šolskega sklada in Sklada vrtca. V primeru, da se odločite nameniti del dohodnine našim skladom bodite pozorni, saj lahko posameznemu skladu namenite do največ 0,3 %.Če se za katerega od naših skladov ne boste odločili, ga prečrtajte, obenem pa lahko v spodnjo tabelo navedete še kakšnega upravičenca (društvo, gasilci,…). Skupna namenitev vsem upravičencem ne sme presegati 1 %.

Vlogo lahko oddate na območno izpostavo DURS-a, lahko jo prinesete v šolo in bo šola sproti oddajala vloge na DURS ali lahko oddate elektronsko na eDavki – Namenitev dela dohodnine za donacije (durs.si)https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/openportal/CommonPages/Opdynp/PageD.aspx?category=namenitev_dela_dohodnine_fo

Primorski osnovnošolski pokal 2023 – 1. turnir

V soboto 18. novembra je na OŠ Draga Bajca v Vipavi potekal 1. turnir za osnovnošolski pokal. Izmed 116 šahistk in šahistov se ga je udeležil tudi naš učenec Rok Mihelj iz 6. razreda in dosegel odlično 15. mesto.

Čestitamo!

Prihajajoči dogodki

Dostopnost