Skoči na glavno vsebino

ZAKLJUČNA EKSKURZIJA DEVETOŠOLCEV

V torek, 30. 5. 2023, so se učenci 9. razreda skupaj s svojima razrednikoma podali za zaključno ekskurzijo. Z vlakom so odpotovali na Bled, kjer so preizkusili svoj pogum v adrenalinskem parku ter na spustu s sankami iz smučišča Straža.

Dan smo zaključili s pico in kopanjem v blejskem jezeru. Imeli smo se super in si nabrali moči še za končni šprint proti zaključku šolskega leta.

KNJIŽNE UGANKE

Knjižne uganke: april in maj 2023

Ponovno so se učenci lahko poizkušali v reševanju ugank.

Tokrat smo učencem 2.-4. razreda pripravili vprašanja o najpametnejših živalih na planetu. Odgovore so iskali v zanimivi knjigi NAJPAMETNEJŠE ŽIVALI SVETA.

Uganke je reševalo 5 od skupaj 45 učencev, ki obiskujejo te razrede. Izžrebali  pa smo Julijo Mavrič, učenko 2. razreda.

Učenci 5.-9. razreda so iskali čudesa, ki jih najdemo na različnih celinah. Odgovore so našli v knjige ČUDESA SVETA. Knjiga nas pritegne s čudovitimi fotografijami in zanimivimi zapisi.

Z ugankami sta se spopadla le 2 učenca (vseh je 69), žreb se je nasmehnil RENEJU VUKU iz 5. razreda.

Izžrebanima učencema čestitamo.

knjižničarka Marina Troha

Nastop OPZ OŠ Branik

V soboto, 27. 5. 2023, je OPZ OŠ Branik sodeloval na koncertu ženske vokalne skupine Zimzelen, z naslovom “Pesmi, ki ne smejo v pozabo“, v Kulturnem domu v Braniku. Koncert se je začel z našim nastopom. Zapeli smo pesmi Kin-kaj ku in Kekčevo pesem ob klavirski spremljavi Ane Zalar. Šolski inštrumentalisti so zaigrali pesmi Jaz pa pojdem na Gorenjsko in Na planincah sončece sije. Zadnjo pesem Vem, da danes bo srečen dan pa je zbor zapel skupaj z inštrumentalisti. Gostujoča skupina se nam je zahvalila za sodelovanje z besedo in sladkim darilcem. Našemu nastopu so sledile partizanske, domoljubne in narodne pesmi v njihovi izvedbi. Utrinke si lahko pogledate v galeriji.

OBISK RTV SLO

V torek, 23. 5. 2023, smo obiskali Radiotelevizijo Slovenija v Ljubljani in si ogledali predstavitev televizijske hiše. Razložili so nam podrobnosti o njihovih programih ter spletni strani. Pokazali so nam delovne sobe (maska, kostumi, rekviziti) ter studie, v katerih snemajo različne oddaje. Največji studio meri 800m². Imeli smo srečo, da so ravno ta dan snemali oddajo Male sive celice in tako smo iz ozadja videli trenutek snemanja. Po ogledu smo se odpravili na obiska NUK-a, v katerem smo si lahko ogledali vstopno galerijo in kavarno. Za konec pa smo se odpeljali na Ljubljanski grad in se sprehodili okoli gradu. Utrinke si lahko ogledate v galeriji.

Prihajajoči dogodki

Dostopnost