Skoči na glavno vsebino

Prvi razred osnovne šole Branik je vključen v projekt NAŠA MALA KNJIŽNICA. Lanskoletni prvošolci so bili izjemno uspešni, saj so zmagali na tekmovanju za najdaljši bralni vlak. 16 učencev je skupaj zbralo kar 372 vagonov, kar je več kot odličen uspeh.

Tudi letos se trudimo, da bo naš bralni vlakec dolg, mogoče še daljši kot lanskoletni. Učenci so bralno aktivni. Vsakodnevno prinašajo vagončke s knjigami, ki so jih prebrali skupaj s starši. Vagone lepimo na steno učilnice, gre nam odlično.

Poleg bralnega vlaka projekt ponuja še druge aktivnosti in sicer:

  • Izmenjava knjižnega junaka in bralni nahrbtnik,

Izmenjava poteka tako, da junak (Sinji medvedek) skupaj z zvezkom in nahrbtnikom potuje od učenca do učenca. Vsak od otrok ima nahrbtnik z zvezkom in medvedkom doma en teden. Ko se teden izteče učenec prinese nahrbtnik v šolo, kjer pokaže zvezek, v katerega je napisal oz. narisal dogodivščine s Sinjim medvedkom in pripoveduje o doživetjih.

  • Literarno-likovni natečaji

Učenci po obravnavi določene slikanice narišejo oz. ustvarijo izdelek, ki se navezuje na izbrano literarno delo. Izdelek nato opremimo z vsemi potrebnimi podatki in ga posredujemo na naslov Naše male knjižnice ter tako sodelujemo v izbranem natečaju.

  • Bralni kotiček

Bralni kotiček je prostor v katerega se učenci zatečejo, ko si želijo miru, ko želijo listati knjige, jih prebirati in se družiti ob poslušanju in pripovedovanju različnih zgodb.

Vse aktivnosti znotraj projekta so na polno zaživele že v prvih mesecih šolskega leta. Otroci radi sodelujejo in tako na zabaven način spoznavajo kvalitetno književno gradivo ter pridobivajo osnove bralnega razumevanja. Nad projektom, pa so nedvomno navdušeni tudi njihovi starši.

GALERIJA

Dostopnost