Skoči na glavno vsebino

Kako smo preživeli tretji dan v šoli v naravi

Dnevi hitro bežijo in za nami je sreda. Po meglenem jutru nas je pozdravilo sonce ter nas razvajalo ves dan. Dopoldan smo kot običajno preživeli na bazenu. Vsi se trudimo in pilimo svoje plavalne sposobnosti, saj se nezadržno bliža konec tedna, ko bomo morali izkazati pridobljeno znanje.

Po kosilu malo oddiha, potem pa sprehod in težko pričakovani sladoled.

Popoldan smo osvajali tehnike preživetja v naravi. V bližnjem gozdu smo morali izdelati bivak iz šotorskega krila in vrvi ter gorišče. Naloge se nismo ustrašili, ampak smo se je lotili z velikim elanom. Od nas je zahtevala iznajdljivost in ustvarjalnost, ki nam ju ni zmanjkalo, pa tudi  tvorno sodelovanje in pomoč. Ideje so kar deževale. Izkoristili smo kopico naravnih materialov, ki jih ponuja gozd in s skupnimi močmi ustvarili pravi tabor z vsemi elementi, ki sodijo zraven. Ponosni na svoje delo bi kar ostali v novo nastalem kotičku in se preizkusili v vlogi tabornikov. Tako smo na koncu  prav s težkim srcem podrli svoje stvaritve in se vrnili v dom.

Večer je bil namenjen spoznavanju bogate cerkljanske pustne tradicije. Obiskali smo prostore društva Laufarija, kjer so nam predstavili ta edinstven pustni običaj in vseh 25 pustnih likov, ob katerih smo si napasli oči. Vsak je poseben, njihova imena pa že poznamo, saj so po njih poimenovane naše sobe.

Ob vrnitvi v dom pa le še priprava na spanje in prhanje.  Zlezli smo v postelje, se prepustili objemu današnjih doživetij ter v pričakovanju četrtkovih potonili v spanec.

GALERIJA

Dostopnost