Skoči na glavno vsebino

V sredo, 16. 11. 2022, smo se po nekajletni prekinitvi zopet srečali s prijatelji iz pobratenega Zagraja. Prijazno so nas povabili na  Praznik miru (Giornata della Pace), da bi se spomnili pomena medsebojnega prijateljskega sodelovanja med krajema, ki ju vežejo zgodovinski dogodki. Dan je minil zelo hitro. Po uradnih pozdravih in izmenjavi daril smo se lotili dela po skupinah. Skladno s tematiko dneva smo izdelali mirovnike iz lesenih deščic in pobarvali črke za napis PACE – MIR. Po kosilu in kratki nogometni tekmi, smo se odpravili nazaj v Branik. Še prej pa smo jih povabili, da nas obiščejo spomladi. Nekaj utrinkov si lahko ogledate na fotografijah.

Vtisi učencev 5. razreda s tega dne:

Meni je bilo lepo, ko smo ustvarjali možičke. Odšli smo ven se igrat na igrišče. Bilo mi je zelo všeč in sem užival.

Bili so gostoljubni. Bilo mi je všeč kosilo. Zmagali smo v nogometu.

Meni je bilo zelo lepo, ker smo se igrali, igrali nogomet in se pogovarjali. Skuhali so nam zelo dobro kosilo.

Spoznali smo veliko novih prijateljev. Zelo so prijazni, npr. ko se nam je polila voda, so hitro skočili po papir. Z njimi smo se veliko pogovarjali in sodelovali. Pogovarjali smo se seveda v angleščini.

Všeč mi je bilo, ko smo barvali črke. Najprej smo pojedli pašto, potem pa še piščanca z bledo. Bilo je zelo lepo.

Bilo mi je všeč, ker smo spoznali vrstnike, ko smo barvali in ko smo igrali nogomet. In to, da je bila hrana tam odlična.

Najbolj mi je bilo všeč, ko smo delali po skupinah mirovnike. Tam smo veliko prijateljev tudi spoznali. Z njimi smo šli na sprehod do Soče.

Spoznal sem prijatelja, ki je imel rad podobne stvari kot jaz. Imeli so zelo dobro hrano. Malo mi je bilo nerodno, ker sem bil sam v skupini.

Spoznal sem prijatelje. Všeč mi je bilo, ko smo igrali nogomet in ko smo se sprehodili do Soče.

Zelo zabavno je bilo izdelovanje mirovnikov.

Najprej smo se predstavili. Izdelali smo mirovnike. Zunaj smo skakali po gumah.

Všeč mi je bilo, ko smo izdelovali mirovnike. Pogovarjali smo se v angleščini. Jedli smo pašto.

 

 

Dostopnost