Skoči na glavno vsebino

Mesec december je prav poseben mesec. Mesec čarobnosti, z na tisoče pisanih lučk in vseh dobrih mož. Je mesec veselja, pričakovanj in obdarovanj. Strokovni delavci vrtca smo se potrudili, da smo otrokom pričarali čim bolj čarobni december.

V torek 6. decembra nas je pod jelko čakalo prijetno presenečenje. Naš vrtec je obiskal Miklavž in nam pustil polno košaro čokoladnih Miklavžev. Zato smo se vse skupine zbrale pod jelko in lepo proslavile njegov prihod. Skupaj smo zarajali ter zapeli, nato pa čokoladne Miklavže pospravili in jih odnesli domov.

V torek 13. decembra so k nam v goste prišle dijakinje SVŠ Ajdovščina in nam odigrale igrico “Mojca Pokrajculja”. Škratki iz podjetja Hofer pa so za nas pustili vrečko presenečenja.

Prazničen december smo nadaljevali s praznično delavnico. Otroke in starše  smo povabili v vrtec in skupaj smo izdelali svetilke, s katerimi smo se odpravili na nočni pohod po Braniku. Po pohodu nas je v vrtcu čakal topel čaj in slastni piškoti, ki so jih cel teden pridno pekli otroci.

V petek 16. decembra pa nas je obiskalo Miškino gledališče s predstavo “Nenavadno darilo”. Otroci so uživali v vragolijah dveh božičkovih škratov, ki sta pripravljala darila za prihajajoči božič.

V ponedeljek 19. decembra nas je obiskal dedek Mraz. Dolgo smo ga čakali, vsak dan smo bolje pospravljali, se učili pesmice in sploh bili bolj pridni. Vse to je dedek Mraz videl, zato se je odločil, da nas obišče in obdari. Zelo veseli smo bili njegovega obiska zdaj pa že čakamo, da nas drugo leto spet obišče.

V torek 20. decembra nas je obiskala Bibliobus goriške knjižnice. Knjižničarka nam je v vsaki skupini doživeto prebrala božično pravljico in nam tako polepšala dan.

V četrtek 22. decembra so nas obiskali šolarji z učiteljico Eriko, ki so nam priredili pravi mali božični koncert.

Praznični december smo zaključili s skupnim druženjem vseh skupin v igralnici oblačkov. Skupaj smo se igrali in prepevali praznične pesmi Drug drugemu smo zaželeli lepo preživete prihajajoče praznike.

Tudi vam želimo lepe in prijetne praznike ter srečno v novem letu 2023.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v naši spletni galeriji.

Dostopnost