Skoči na glavno vsebino
2. DAN

Juhuhu, koliko dogodivščin! In to vse v enem dnevu. Po tradicionalnem slovenskem zajtrku smo jo spet mahnili na pohod. Raziskovali smo dolino Pikeljce. Tam smo obiskali dinozavrovo jamo in si ogledali veliko zanimivih kraških pojavov. Preizkusili smo se v plezanju in lokostrelsvu. Popoldne smo jo mahnili na naravoslovni potep v bližji gozd. Ker imajo škrati v pomladnem času veliko dela, smo jim zgradili majhne hiške. Iz naravnih materialov, ki smo jih naprej dobro proučili, smo ustvarili drevo. Prava umetnijo si lahko ogledate tudi v galeriji slik. Po večerji nam je učiteljica Ksenija razložila vse o luninih menah in soncu. Dan smo zaključili z zabavnimi igrami in s spustom po toboganu.

In zdaj je spet noč. Že slišim škrabljanje po sobah. Aha, tamle sta dva, tu trije,… Ja kdo pa? Kdo, škratje! Pod blazine so skrili majcena darilca za naše junake, ki so neutrudno gradili njihove hiške.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v naši spletni galeriji.

1. DAN

V CŠOD Medvedje Brdo smo prispeli malo pred enajsto uro. Sprejeli so nas prijazni zaposleni, ki so nam naprej predstavili hišna pravila in okolico doma. Šli smo tudi  na spoznavni sprehod v bližnjo okolico. Pot nas je vodila med zelenimi travniki in lično urejenimi kmetijami. Na razgledni točki se nam je odprl razgled vse do Triglava.

Sledilo je kosilo. Po kosilu pa so bile na vrsti dogodivščine v bližnjem gozdu. Tema: Preživetje v naravi.

V gozdu smo si zgradili bivake iz vejevja. Tam smo nabrali tudi drva, s katerimi smo za domom zakurili ogenj. Pokazali so nam kaj vse je potrebno, da zakurimo ogenj. Na kurišče smo najprej dali netivo, na njega pa nalagali naprej tanjše, nato debelejše veje. Poskus s kresilnim kamnom nam na žalost ni uspel, čeprav se je okoli njega iskrilo. Počakali smo, da je na ognjišču ostala le žerjavica, potem pa je sledila peka kruhove rezine, ki smo jo pred tem napičili na vejo.

Po okusni večerji smo preizkusili tudi bližnje igrišče.

Je bila pa res zanimiva pravljica po večerji, ki je bila le uvod v resen pogovor o luni in luninih menah. Spet smo jo mahnili na teren in se z lučkami sprehodili po bližnji okolici. Kaj smo tam videli, naj zaenkrat ostane skrivnost.  Vsem skupaj vam iz tople postelje voščimo eno lepo in lahko noč. Ko boste to brali, bo pri vas že dan. Luna bo zaspala in na nebo bo spet prijadralo sonce.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v naši spletni galeriji.

Dostopnost