Skoči na glavno vsebino

Naša psihologinja Maja Pahor obvešča…

Nastop zborov in inštrumentalistov na gradu Rihemberk

V petek, 19. aprila, so šolski pevci in inštrumentalisti sodelovali na dogodku ob začetku nove sezone na gradu Rihemberk oziroma na dogodku Odprta vrata na gradu Rihemberk. Dogodek je vključeval kulturni program, lokalno tržnico z domačo ponudbo...

Obisk dijakov tehniške gimnazije pri pouku fizike

V sredo, 17. 4. so nas obiskali dijaki tehniške gimnazije iz Nove Gorice pod mentorstvom Mirijam Pirc. Z učenci 8. razreda so obravnavali tlak in jim prikazali nekaj fizikalnih poizkusov. Takih obiskov in predstavitev so učenci zelo veseli....

Starejše objave

Nastop OPZ OŠ Branik

V sredo, 10. aprila, je otroški pevski zbor sodeloval na Reviji otroških in mladinskih pevskih zborov Goriške 2024, z naslovom “Pesem je zaklad v duši“. Na koncertih, ki so potekali v Kulturnem domu Nova Gorica v treh dneh, je nastopilo 22 pevskih zborov goriške regije in zamejstva. Za klavirjem je naš zbor spremljal Blaž Pahor. Revija je bila strokovno vodena, zbore je pozorno poslušala zborovodkinja Marinka Šuštar. Po času covida (ko Revije v takšni obliki niso organizirali) ter lanski odpovedi sodelovanja zaradi bolezni, so prav vsi pevci zbora prvič zapeli v dvorani Novogoriškega kulturnega doma. Čestitke in pohvale našemu otroškemu zboru, ki je prvič  nastopil na Reviji zborov. Utrinke z nastopa si lahko ogledate v galeriji.

OBVESTILO

Spoštovani starši,

na podlagi zadnjih medijskih obvestil o podani grožnji na spletu, bi rad delil z vami razmišljanje o pomenu vzgoje.

Vloga starša je ena izmed najzahtevnejših in najpomembnejših vlog, ki jih lahko prevzamete v življenju. Vzgoja otroka je privilegij in hkrati velika odgovornost, saj ste ključni gradniki družbe.

Otroku ste prvi učitelj, mentor in vodnik skozi življenje. Vsak dan se soočate z izzivi in odločitvami, ki vplivajo na razvoj vašega otroka in oblikujejo njegovo prihodnost.

To je zahtevna naloga, polna izzivov in dvomov. Vendar pa je pomembno, da vztrajate, da ste trden okvir, znotraj katerega se bo vaš otrok počutil varno in bo imel občutek, da je slišan, da lahko pove, ko mu je dobro in tudi, ko je v stiski. Okvir, v katerem bo otrok lahko gradil samozavestno osebnost, osebnost, ki odgovorno prevzema vsa svoja dejanja. Osebnost, ki mu je mar zase, kajti le tako mu bo mar tudi za druge okoli njega.

Vaša odgovornost kot starš seže mnogo dlje od vašega doma – ste pomemben člen naše družbe in sooblikovalec odnosov v njej.

Poleg tega se otrok razvija tudi v vsakodnevnem okolju izven doma (šola, prostočasne aktivnosti, družba vrstnikov, …).

Šola vam pri tem lahko stoji ob strani. Zato učitelji in drugi pedagoški delavci v vsakodnevnem delu svoje znanje in trud zavestno, načrtno in organizirano vlagamo v dobro otrok.

V izogib nepravilnim ravnanjem otroka ob stiskah, ki nastajajo zaradi hitrega načina življenja, nepoznavanja oz. neosveščenosti o pravilni rabi IKT naprav, družbenih omrežij in svetovnega spleta, v šoli posvečamo veliko truda v času razrednih ur, dni dejavnosti, delavnic, … Učitelji, drugi pedagoški in svetovalni delavci smo otrokom in vam na voljo za pomoč ob negotovostih.

Na klimo in dinamiko odnosov v šoli smo vsakodnevno zelo pozorni, danes pa sem otroke, skupaj z učitelji in svetovalno službo, še dodatno nagovoril.

Davorin Majhenič, ravnatelj

MEDOBČINSKO TEKMOVANJE KOŠARKA – MLAJŠI UČENCI

V četrtek 21.3.2024 so se mlajši učenci ( 6. in 7. razred) odpravili v Novo Gorico (dvorana OŠ Milojke Štrukelj), kjer so ponosno zastopali barve OŠ BRANIK na medobčinskem tekmovanju v košarki.

Z borbeno igro so si uspeli priigrati polfinale, kar je na koncu zadostovalo za končno 4. mesto.

Vsem udeležencem čestitamo za prikazano igro in dosežen rezultat.

OŠ BRANIK so zastopali naslednji učenci:

Furlan Jan, Gjorgievski Andrej, Markić Kris, Svetek Blaž, Ferjančič Mark, Mavrič Matic in Mislej Žan.

VPIS V VRTEC

Spoštovani starši predšolskih otrok!

 

Obveščamo vas, da bo vpis v

VRTEC “RASTJA” BRANIK,

za novo šolsko leto 2024/2025,

potekal od 2. aprila do 5. aprila 2024.

Obrazec za vpis »Vloga za vpis« dobite na spletni strani vrtca med dokumenti v razdelku vpis v vrtec ali v pisarni pomočnice ravnatelja za vrtec ob samem vpisu (potrebovali boste EMŠO otroka in staršev).

Ustrezno izpolnjeno vlogo in potrdilo o plačani akontaciji v višini 50,00 € (obrazec UPN-ja za plačilo akontacije dobite ravno tako na spletni strani vrtca med dokumenti v razdelku vpis v vrtec ; akontacijo plačate le tisti, ki vpisujete otroka s 1. 9. 2024),

prinesite osebno v pisarno pomočnice ravnatelja za vrtec

v sredo, 3. aprila 2024, od 8.00 do 15.30 in

v četrtek, 4. aprila 2024, od 7.00 do 14.00.

V primeru, da vam ponujeni termin ne ustreza, nas prosim pokličite na telefonsko številko 05 330 20 45 (pomočnica ravnatelja) in dogovorili se bomo za vam ustrezen termin.

Vabljeni vsi, ki želite vpisati otroka v VRTEC “RASTJA” BRANIK!

ŠD drsanje in pohod

V petek, 22. 3. 2024 smo se z učenci 6., 7. in 8. razreda odpravili na športni dan na Bled.  Učence smo razdelili v dve skupini. Ena skupina je drsala v ledeni dvorani, druga skupina je šla na pohod okoli Blejskega jezera. Nato sta skupini aktivnosti zamenjali.

Na ledu smo spoznali osnove drsanja in se urili v drsalnem koraku. Med pohodom pa uživali v čudoviti okolici in dobri družbi.

Ves čas nas je spremljalo tudi lepo vreme, tako da smo z nasmehom na obrazu ter novimi izkušnjami zaključili naš športni dan.

 Učitelj športa,

Jernej Hozjan

Dostopnost