Skoči na glavno vsebino

Naša psihologinja Maja Pahor obvešča…

Spletni seminar

Spletni seminar za starše o vplivu interneta na pomanjkanje spanca pri mladostnikih Na Točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si bomo v torek, 3. oktobra 2023, ob 18. uri pripravili spletni seminar za starše z naslovom 'Ali vaš najstnik...

PREVOZI DOMOV

Spoštovani starši! Zaradi prevoza učencev na extempore na Obalo, jutri 28. 9. 2023 ne bo odvoza otrok s šolskim kombijem domov. Starše prosimo, če lahko sami poskrbijo za odvoz otroka iz šole. Hvala za razumevanje in lep pozdrav.

Starejše objave

KD OB RAVNIKARJEVEM LETU

V ponedeljek, 18. septembra, so sedmošolci imeli poseben dan dejavnosti ob obeležitvi letošnjega »Ravnikarjevega leta«. Spoznavali so nekaj naših največjih arhitektov s posebnim poudarkom seveda na Edvardu Ravnikarju. Saj veste, to je arhitekt, ki je načrtoval Novo Gorico. Med ostalim so se seznanili z osnovnimi principi urbanističnega načrtovanja in prvinami protipotresne zaščite. V delavnicah so »gradili mesto« in izdelali »Vurnikove lučke«. Na koncu je sledil še kviz iz vsebine minulega kulturnega dneva.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v naši spletni galeriji.

Mišo Krog

BRALNA URICA

Že nekaj let zapored na naši osnovni šoli obeležujemo spomin na pisatelja Franceta Bevka. Rodil se je 17. 9. 1890 v Zakojci pri Cerknem, umrl pa prav na svoj 80. rojstni dan (17. 9. 1970) v Ljubljani. Velik del svojega življenja je deloval na Goriškem, zato je še toliko bolj pomembno, da ga učenci poznajo, saj je na našem ozemlju pustil pomemben pečat za kasnejši kulturni razvoj.

Ker je bila 17. 9. nedelja, smo spomin nanj organizirali v petek, 15. 9., 3. šolsko uro v obliki »bralne urice«. Vsi učenci od 1. do 9. razreda so že v ponedeljek dobili nalogo, da v prihodnjih dneh obiščejo šolsko knjižnico, kjer si izberejo knjigo za petkov dogodek. Knjigo so lahko prinesli tudi od doma.

Učenci so po malici vestno tekli po knjige v omarico, redki »zamudniki« pa tik pred zvonjenjem trkali na knjižnična vrata v upanju, da si lahko izposodijo knjigo. Naši najmlajši učenci so se ob listanju slikanic zelo zabavali ter ob bralni pomoči učiteljic izvedeli marsikaj zanimivega. Najbolj »dolgih« 45 minut pa je bilo vsekakor za učence tretje triade, saj jih knjige v poplavi internetnih novosti ne privlačijo najbolj. Navkljub vsemu pa smo z obilo dobre volje, zabavnimi vmesnimi komentarji ter skupnimi močmi prišli do pričakovanega odmora!

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v naši spletni galeriji.

Nika Černigoj

BREZPLAČEN SERVIS KOLES ZA LOKALNO SKUPNOST

Spoštovani učenci, starši in krajani!

V torek, 26. 9. 2023, bo pred OŠ Branik, od 8.00 do 16.00 potekal brezplačni servis koles za učence, starše in krajane Krajevne skupnosti Branik. Prisotni bodo trije serviserji, ki vam bodo opravili tehnični pregled kolesa, odpravili manjše težave (npr. preverjanje tlaka v gumah, nastavitev zavor in menjalnika, čiščenje verige in zobnikov, mazanje ipd.).  Za resnejše težave se bo obiskovalcem svetovalo, kako jih najlažje odpravijo (kaj je narobe in na katerem servisu oziroma kako to najlažje popravijo). Na kolesa bodo nalepili odsevne nalepke, ki naredijo kolo bolj vidno in varno, ter obešanko na kateri so napisana popravila, ki jih bo naredil serviser.

Brezplačni servis koles je zasluga učencev 6. razreda, ki so si v lanskem letu zagotovili 3. mesto v projektu Varno na kolesu. Hvala.

Lepo vabljeni!

ŠOLA V NARAVI 2. r.

Sporočamo vam, da so drugošolci srečno prispeli v CŠOD Prvine.

ŠOLA V NARAVI 9. r.

Sporočamo vam, da so devetošolci srečno prispeli v CŠOD na Livških Ravnah.

Dostopnost